HP Tronic

 

 

 
 

Úvodní strana > Archiv zpráv > Karlovský gastrofestival
 

Karlovský gastrofestival


Rekordních 41 tisíc návštěvníků zamířilo na 8. Karlovský gastrofestival, který se konal 1. a 2. října 2016 ve Velkých Karlovicích. Pořadatelem této tradiční gurmánské akce, která patří k největším v České republice, je HP TRONIC a jeho Resort Valachy, jenž zastřešuje karlovické hotely Lanterna, Horal a Galik. 

Podle analýzy provedené mobilním operátorem O2 se oproti loňsku počet návštěvníků zvýšil téměř o 10 procent. A více než dvojnásobně přibylo hostů ze Slovenska. 

„Již loni jsme považovali návštěvnost za těžko překonatelnou a letošní údaj tedy předčil naše očekávání. Zájem lidí umocnilo krásné počasí. Jsme rádi, že i přes tak velký nápor se nám podařilo nabídnout hostům vyšší komfort a pohodovější zážitek, protože jsme po loňsku ještě posílili parkování, kyvadlovou dopravu v údolí, počet krytých míst s posezením i stánků s nabídkou ochutnávek a krajových produktů. Díky bohatší nabídce byly fronty na ochutnávky minimální a nezaznamenali jsme ani žádný problém v dopravě, parkování či organizaci,“ říká Tomáš Blabla, ředitel Karlovského gastrofestivalu a současně Resortu Valachy. 

Karlovský gastrofestival během víkendu nabízel ochutnávky specialit na 13 gastro zastávkách u hotelů a penzionů rozesetých v 3,5 km dlouhém údolí Léskové. Pro hotely Resortu Valachy i další provozovatele je gastrofestival nejen příležitostí k vytížení ubytovacích a stravovacích kapacit v okrajové turistické sezóně, ale současně možností představit se potenciálním novým návštěvníkům.  

Návštěvníci gastrofestivalu mohli na jednotlivých místech ochutnávat tradiční i méně známé valašské speciality, nabídku zpestřila nová sekce street food s ochutnávkami šnečích, hmyzích, francouzských či brazilských specialit. Nechyběl oblíbený mezinárodní farmářský trh s řadou regionálních produktů na sedmi desítkách stánků, a také řemeslný jarmark či soutěž o nejlepší frgál a klobásu. Celkem se na akci podílelo na 130 prodejců. 

Zpestřením byla účast hned dvou šéfkuchařů s michelinskou hvězdou. Maďar Ákos Sárközi z budapešťské restaurace Borkonyha připravil Michelinský oběd a Michelinskou galavečeři ve Spa hotelu Lanterna, velkému zájmu se těšila také kuchařská show nového českého „Michelina“ Radka Kašpárka z pražského Fieldu.